Snel, eenvoudig en goedkoop uw plakletters en afbeeldingen ontwerpen en bestellen. Geschikt voor gewelfde- en vlakke ondergronden zoals auto's, boten, ramen, reclameborden, muren, deuren, meubels enz. Op werkdagen voor 13.00 uur besteld: dezelfde dag verzonden!

Wij geven 100 % tevredenheidsgarantie. Niet tevreden geld terug!

Op Werkdagen voor 13.00 uur besteld: dezelfde dag verzonden!
0

Boot registratie stickers

Voor iedereen op het water is het belangrijk om de wettelijke vereisten te kennen. Boot registratie stickers spelen hierin een cruciale rol. Dit artikel gaat over boot registratie stickers voor zowel snelle motorboten als grotere schepen, en legt de specifieke wettelijke eisen uit die gelden voor deze verschillende categorieën vaartuigen.

Het belang van boot registratie stickers

Bootregistratie stickers dienen als het identiteitsbewijs van uw boot, cruciaal voor:

 • Wettelijke naleving: Voldoen aan de registratie-eisen voorkomt boetes en juridische problemen.
 • Snelle identificatie: Essentieel bij diefstal, ongevallen, of noodsituaties.
 • Veiligheid en orde: Draagt bij aan de veiligheid op drukke waterwegen.

Wettelijke eisen voor snelle motorboten

In Nederland moeten motorboten die snel kunnen varen - vaartuigen korter dan 20 meter en met een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur - worden geregistreerd bij de RDW. Dit geldt ook voor waterscooters. De registratie is zichtbaar via een registratieteken, ook wel Y-registratieteken genoemd en vergelijkbaar met een kenteken voor auto's, dat aan beide zijden van het vaartuig aangebracht moet worden.

snelle motorboot met registratie sticker

Specificaties voor stickers voor snelle motorboten:

 • Afmetingen: De stickers moeten minimaal 150 mm hoog en 100 mm breed zijn voor motorboten. Voor waterscooters en jetski’s gelden afmetingen van minimaal 100 mm hoog en 60 mm breed.
 • Leesbaarheid: De stickers moeten een contrasterende kleur hebben ten opzichte van de ondergrond en bestand zijn tegen verbleken en afschilferen.
 • Stamdikte: Voor motorboten moet de verticale balk in de letter (stamdikte) minimaal 20 mm breed zijn, en voor waterscooters en jetski’s minimaal 15 mm

Tip: zie ook plakletters boot voor onder andere plak instructies voor het nat plakken.

Wettelijke eisen voor schepen langer dan 20 meter

Grotere schepen, langer dan 20 meter, dienen ook over de juiste identificatie markeringen te beschikken. Deze kenmerken moeten zowel op de romp als op duurzaam bevestigde borden zichtbaar zijn en omvatten:

 • De naam van het schip en de thuishaven, duidelijk zichtbaar aan beide zijden en eventueel van achteren.
 • De landcode, indien van toepassing, aan de achterzijde van het schip.

groot schip met naam stickers

Specificaties voor boot registratie stickers voor schepen langer dan 20 meter:

 • Contrast: De kleur van de scheepsletters moet contrasteren met de ondergrond.
 • Afmetingen: De naam van het schip moet een hoogte hebben van ten minste 20 cm, en andere aanduidingen ten minste 15 cm.
 • Leesbaarheid: De scheepsbelettering moet duidelijk leesbaar en onuitwisbaar zijn.

Rust uw schip uit met registratie stickers op maat

Bij CheapPlakletters bieden we een eenvoudige oplossing om aan deze wettelijke eisen te voldoen, terwijl u uw boot ook een persoonlijke touch geeft. Onze ontwerptool en eventueel persoonlijk advies helpt u bij het creëren van stickers die niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen maar ook uw boot laten opvallen.

Eenvoudig boot registratie stickers bestellen

Ons proces garandeert dat uw boot niet alleen voldoet aan de wettelijke vereisten, maar ook uw persoonlijke stijl weerspiegelt. Ons team staat klaar om u te ondersteunen bij elke stap, van ontwerp tot levering.

Kortom

Bootregistratie stickers zijn een onmisbaar element voor elke booteigenaar, cruciaal voor zowel wettelijke naleving als persoonlijke veiligheid. Of uw vaartuig nu valt onder de categorie snelle motorboten of grotere schepen, CheapPlakletters biedt de oplossing voor hoogwaardige en duurzame stickers die niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen maar ook een persoonlijke touch aan uw vaartuig geven. Met onze gebruiksvriendelijke ontwerptool kunt u uw stickers aanpassen aan uw specifieke wensen, van kleur en formaat tot lettertype. Zet de veiligheid voorop en zorg dat uw boot opvalt op het water met de op maat gemaakte registratiestickers van CheapPlakletters. Begin vandaag nog met het personaliseren van uw boot en vaar met vertrouwen het avontuur tegemoet.

FAQ

Welke boot moet je registreren?
In Nederland moet je verschillende types vaartuigen registreren, waaronder snelle motorboten, waterscooters, en schepen die langer zijn dan 20 meter. Deze registratieplicht is van toepassing om verschillende redenen, waaronder veiligheid, identificatie, en naleving van wettelijke voorschriften.

Waar registratienummer boot?
Het registratienummer van een boot moet zichtbaar worden aangebracht aan beide zijden van het vaartuig

Wat is registratieteken snelle motorboten?
Het registratieteken van snelle motorboten is een unieke combinatie van letters en cijfers, zoals een kenteken, dat zichtbaar aan beide zijden van de boot moet worden aangebracht.

Maak uw eigen boot registratie stickers

Bij CheapPlakletters hebben we een handige ontwerptool waarmee u makkelijk stickers kunt ontwerpen. Met onze ontwerptool kunt u zelf de grootte kiezen en het ontwerp, de lettertype en kleur, zodat u de stickers helemaal naar uw smaak kunt maken

Start hier met het vormgeven van eigen boot registratie stickers